Mrugająca lampa Xenon OI

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • PeterK
    Classic
    • 2007
    • 14

Mrugająca lampa Xenon OI

Ew. mandaty z aut wyposazonych w kamery oraz chlopakow z lizakiem placi sie na miejscu, chyba ze masz krajowy pesel i adres zamieszkania to wtedy jest normalnie kredytowany.
  • neox
    Drive
    • 2006
    • 65

Mrugająca lampa Xenon OI

Witam !!!
    Mam zamontowane oryginalne lampy xenonowe do skody octavi I ( standardowo miałem zwykłe lampy ). Problem polega na tym, że prawa lampa od czasu do czasu jakoś dziwnie mruga, albo nawet się nieraz wyłącza. ( wystarczy wyłączyć lampy i włączyć ponownie i świeci już ok, ale po jakimś czasie znowu jest podobnie ). Myślałem że to wina przetwornicy ale już ją wymieniałem. Żarówki tez nie wchodzą w grę bo mam nowe żarniki a na starej żarówce też był taki problem. Lampa najczęściej się wyłącza na jakiś wertepach i mruga też na jak się wpada na jakieś nierówności, ale zdarza się to czasami na prostej drodze. Nie wiecie co może być przyczyną? Może zapłonnik? THX

Komentarz

• splawik
      L&K
      S_OCP Member
      • 2006
      • 1292

Może jakiś przewód masz luźny w lampie, jak wyłaczas i właczasz to jest ok a po pewnym czasie znowu coś nie łączy.
      A6 Avant 1.9 TDI AVG - przedlift
      AR 156 SW 1.9 JTD 16V - półlift
      O1 Combi 1.6 MPI BFQ - polift
      -------------------------------------------------
      Dysponuję kasownikiem do poduszek VAG

Komentarz

• Maicroft
        Moderator
        S_OCP MemberModeratorr
        • 2004
        • 25757
        • Audi

Wyjmij cala wtyczke od lampy i wloz na nowo. Bo wtyczki masz dorabiane jak rozumiem, albo w samej lampie jest kostka przelozona. Mi to wyglada na brak gdzies styku. Przetwornice mozna zamienic stronami i wtedy zobaczyc.

Ja tak ostatnio reanimowalem silniczek prawej lampy. Tez nie dzialal, a potem zaczal i dziala do dzis
        Spritmonitor.de

Komentarz

• neox
          Drive
          • 2006
          • 65

Na 99% nie jest to problem styków, ponieważ tak jak pisałem jeżeli lampa zgaśnie to wystarczy wyłaczyć lampy i włączyć ponownie i od razu świeci ok bez grzebania we wtyczkach. Wtyczki mam przerobione ale mam nowe piny i na 100% wszystko łączy. Myśle że to wina zapłonnika może w środku tam coś jest uszkodzone, zamienię stronami i zobaczę co będzie dalej.

Komentarz

• Maicroft
            Moderator
            S_OCP MemberModeratorr
            • 2004
            • 25757
            • Audi

Zamien przetwornice i mozna zaplonniki tez stronami zamienic
            Spritmonitor.de

Komentarz

• FunGous
              Drive
              • 2005
              • 66

przetwornica umiera...

Komentarz

• salvado
                Rider
                S_OCP Member
                • 2005
                • 314

miałem podobny efekt. Przyczyną okazał się padający (ale nie dokńca padnięty) iskrownik w przetwornicy. Po wymianie "jak ręką odjął".
                Staram się pisać poprawnie po polsku.

Komentarz

• dariuspolo
                  L&K
                  S_OCP Member
                  • 2007
                  • 1168

Zamieszczone przez salvado
                  miałem podobny efekt. Przyczyną okazał się padający (ale nie dokńca padnięty) iskrownik w przetwornicy. Po wymianie "jak ręką odjął".
                  ...zgadzam sie z kolega.
                  Pierwsze sygnaly ze zapalnik lampy pada, bedzie sie tak dzialo coraz czesciej az w koncu wogule nie odpali.
                  Gdyby lampa dawala swiatlo bardziej lub mniej zblizone do czerwonego to by znowu znaczylo ze sama zarowka jest na wykonczeniu.

Darek
                  T4 CARAVELLE AXG 150PS/295Nm
                  SEAT ALHAMBRA BLT 180PS/385Nm
                  Zuzycie paliwa

Komentarz

• przem1978
                    Ambiente
                    • 2006
                    • 201

witam,

wykorzystam ten post i zapytam, co może być przyczyną, że lewy xenon świeci trochę mocniej niż prawy? nie widać tego patrząc oczywiście w reflektory, widac to natomiast na ścianie...

pozdrawiam
                    Przemek
                    Octavia Combi II 2.0 TDI 140 KM Elegance + xenony '07 Black Magic

Komentarz

• koja86
                      RS
                      S_OCP Member
                      • 2007
                      • 3178

przem1978, może jest na wykończeniu palnik ,albo lustro w lefrektorze masz wypalone.
                      Takie zwykłe Ambiente

Komentarz

• bastek016
                        Ambiente
                        • 2005
                        • 163

ja miałem problem taki tylko że z lampami tylnymi okazało się żę włącznik swiateł koło kierownicy jest do wymiany bo nie dawał dobrego styku i też gasło , wymieniłem i jest ok

Komentarz

• tom321
                          Drive
                          S_OCP Member
                          • 2007
                          • 68

odwieczerze trochę temat. Właśnie mi zaczęła migać czasem przy włączeniu jedna żarówka, i świeci trochę ciemniej. Myślicie że zmiana zapłonnika pomoże ? dodam żarówki są nowe

Komentarz

• skalar
                            Rider
                            • 2010
                            • 575

Zamieszczone przez tom321
                            odwieczerze trochę temat. Właśnie mi zaczęła migać czasem przy włączeniu jedna żarówka, i świeci trochę ciemniej. Myślicie że zmiana zapłonnika pomoże ? dodam żarówki są nowe
                            niezły kotlet,,ale cóż przetwornica do regeneracji,zawsze możesz podmienic z lewej na prawą i odwrotnie wtedy bedziesz miał pewność.

Komentarz

• tom321
                              Drive
                              S_OCP Member
                              • 2007
                              • 68

no nic ... jutro czas walkę rozpocząć. Dam znać co i jak dzięki za info

Komentarz

Pracuję...